May

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından başlatılan EGEP projesi, Sıfır atık başlığı altında sürdürülebilir bir gelecek için atık materyallerden müzik aletleri yaptık.Ogrencilerimiz ile parmak zil yapimi için: renkli  A4 oynakağıdı ,yapıştırıcı ,koli bandı , gazoz kapağı,oynar göz ve karton kullandık.

Marakos yapımı için :koli bandı ,mercimek ,oynar göz ,oyuncak yumurta ,2 adet plastik kaşık kullandık.Yaptığımız proje ile öğrencilerimize atık materyaller kullanarak müzik aleti yapabileceğinin ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma bilincinin kazandırılması amaçlandı.

May

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından başlatılan EGEP projesi kapsamında Sıfır Atık başlığı altında sürdürülebilir bir gelecek için kullanılmış kalemleri kullanarak çerçeve oluşturduk.Öğrencilerimiz ile kullanılmış kalemldri topladık. Kullanılmış ve küçülmüş kalemlerle güzel bir çerçeve oluşturduk.Yaptığımız çerçeve ile öğrencilerimize; kullanılmış eşyalarla bile sürdürülebilirliğe katkı sağlayabileceğimizi , kullanılmış eşyaların da atıksız bir yaşamda yer edinebileceği düşüncesini aşıladık.

May

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından başlatılan EGEP projesi kapsamında " Sıfır Atık " başlığı altında sürdürülebilir bir gelecek için  öğrencilerimiz ile artık materyalleri değerlendirerek kırılan mandallardan nihale yaptık. Öğrencilerimize tüketen toplum değil gerektiğinde üretip yaşantıya dönüştürme becerilerinin kazandırılması amaçlanmıştır.

May

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte ilçemiz Simav Doç.Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'ni ziyaret ettik.

En İyi İlaç Dostluk ve Sevgi

15.05.2024 tarihinde EGEP kapsamında okulumuzda değerler eğitimi gelişim alanında dostluk,arkadaşlık ,sevgi ve saygı duygularını kuvvetlendirmek ve geliştirmek amacıyla okulda öğretmen arkadaşlarımıza sürpriz doğum günü kutlaması hazırlanmış duygu yüklü anlar Ayrıca öğretmen ve öğrencilerle Doç.Dr.İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'ne gidilerek öğrencilerde hasta ve yaşlıya saygı ve sevgi duygularını geliştirmek amacıyla hasta ziyareti yapılmıştır.

Annem Yanımda Olsun Bana Birşey Olmaz

14.05.2024 tarihinde EGEP kapsamında Simav Uygulama Okulu olarak Değerler Eğitimi Gelişim Alanında çocuklarda sevgi saygı duygularını geliştirmek amacıyla veli ve bayan öğretmenlere yönelik Anneler Günü programı yapılmış ve duygulu anlar yaşanmıştır.

May

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından başlatılan EGEP projesi kapsamında Sıfır Atık başlığı altında sürdürülebilir bir gelecek için yumurta viyollerinden tırtıl tasarladık.Öğrencilerimiz ile yumurta viyolleri ile artık materyalleri kullandık.

May

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından başlatılan EGEP projesi kapsamında Sıfır Atık başlığı altında sürdürülebilir bir gelecek için atıksız eğitsel oyun tasarladık.Öğrencilerimiz ile karton,koli ve kağıt gibi artık materyalleri kullandık.Renk öğretimin her aşamasına destek veren eğitsel oyunumuz aynı zamanda el-göz koordinasyonu kurmaya ve fiziksel gelişimini desteklemeye olanak sunuyor.Yaptığımız proje ile öğrencilerimiz artık malzeme kullanılarak neler yapabileceklerini atıksız bir dünyanın olabileceğini ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmaları gerektiğini farkına varıyor.

May

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından başlatılan EGEP projesi kapsamında Robotik kodlama gelişim alanı içerisinde öğretmenlerimize mesleki anlamda da katkı sağlayacak Temel Robotik Kodlama eğitimi verildi.

May

Simav Özel Eğitim Meslek Okulu, Simav Özel Eğitim Uygulama Okulu ile ilçe merkezindeki bazı okulların özel alt sınıflarında bulunan özel eğitim öğrencilerinden bazılarının içinde yer aldığı ‘Simav Özel Sporcular Spor Kulübü’  Çavdır Mahallesinde bulunan Özel Eğitim Uygulama Okulunda  ‘Kütahya Geneli Bocce Turnuvası’ gerçekleştirildi.

May

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Tarafından Başlatından EGEP projesi kapsamında Robotik Kodlama alanında simetri ile kodlama etkinliklerimizi gerçekleştirdik.Etkinliğimiz ile öğrencilerimizin eğlenerek robotik kodlama ile tanışmalarını sağladık.Özel Eğitim öğrencilerimizin diğer alanlarda da olumlu faydalar elde edeceği etkinliğimiz ile çalışmalarımızı tamamladık.

May

EGEP projesi kapsamında Robotik Kodlama alanında öğrencilerimizin algoritmik düşünmelerini geliştirmek amacı ile bilgisayarsız renkler ile kodlama etkinliklerini gerçekleştirdik.Özel Eğitim öğrencilerimiz için robotik kodlamaya giriş aşamasında oldukça faydalı olan etkinliğimiz ile öğrencilerimiz ile robotik kodlamaya giriş yapmış olduk.Eğlenerek öğrendik.

Sorumluluğumu Biliyorum Yerli Malı Kullanıyorum

11/12/2023 tarihinde EGEP projesi kapsamında Değerler Eğitimi gelişim alanında Simav Özel Eğitim Uygulama okulu olarak öğrencilerimizde sorumluluk ve paylaşım duygularını geliştirmek bilinçlendirmek amacıyla Yerli Malı haftası öğretmen veli katılımıyla şenlik havasında kutlanmıştır.

Bahar Geldi Her Yer Şenlendi

07.05.2024 tarihinde EGEP projesi kapsamında Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak Değerler Eğitimi gelişim alanında milli ve manevi değerlerimizi sonraki kuşaklara aktarmak amacı ile Hıdırellez ve Bahar Şenlikleri düzenlendi.Şenliğimizde öğretmen, öğrenci ve veliler arasında yarışmalar yapıldı, oyunlar oynandı.Baharın gelişi hep birlikte şenliklerle kutlandı.

May

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından başlatılan EGEP projesi içerisinde yer alan Robotik kodlama gelişim alanında Beebot ile Robotik kodlama çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bilişim haftası etkinliklerini de içeren çalışmamızda öğrencilerimiz severek ve eğlenerek algoritmik düşünme becerisi kazandırılmaya çalışıldı.